Trefoldighet menighet > Artikler > Nyheter

HVA SPILLER KLOKKENE?

30.10.2019

Hva spiller klokkene? Klokkespillet vårt bytter stadig melodier etter kirkeårets inndelinger. Nå er vi inne i den avsluttende perioden av Treenighetstiden og nedenfor kan du se hva som spilles av musikk på de forskjellige tidspunktene. Det spilles fra klokkespillet hver tredje time. Året er delt inn i fire årstider og det er tradisjon for at klokkene derfor klinger 09.00, 12.00, 15.00 og 18.00 - om man skulle dele døgent i fire.

I europa klinger ofte klokkespill hver time og kanskje til og med hver halvtime. I tillegg er det tradisjon for å bruke kvartersslag. Det vil si at kvart over spilles et slag, halv spilles to slag, kvart på spilles to slag og før hel time spilles 4 klokkeslag. På den måten er det lett å skjønne hvor mye klokken er ved bare å lytte. I Trefoldighet klinger det bare hele klokkeslag hver time og med melodi i forkant kl. 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 og kl. 21.00.
Har du ønsker for klokkespillet? Ta gjerne kontakt om det er en melodi du gjerne vill ha hørt fra klokkespillet.

Klokkespillet er programerbart hvor melodier legges inn i en database. I tillegg kan klokkespillet spilles på via et keyboard.

"La klokkene kime"

TONER FRA KLOKKESPILLET
(frem til 1. søndag i advent)

kl. 09.00 Tema fra «vinteren», fra «De fire årstider» A. Vivaldi